L’alerta sanitària per la COVID-19 està afectant la vida personal i laboral de tots nosaltres. En aquest moment, particulars, empreses, alumnes i treballadors estan adaptant-se a la nova realitat buscant solucions per conviure amb el confinament.
Per ajudar en aquesta situació d’emergència un grup de joves catalans han desenvolupat Ajudem.cat, una plataforma ciutadana digital que vol promoure solucions transversals per resoldre els problemes actuals i els que sorgiran post confinament.
La plataforma aspira a convertir-se en un punt de trobada solidari on compartir voluntariat, coneixements i recursos. Els creadors afirmen que la iniciativa està oberta a qualsevol entitat empresa o particular que puguin oferir, de forma altruista, coneixements, serveis o recursos destinats a millorar les condicions que ha causat el confinament i pal·liar els seus efectes.
La web compta amb diferents eines, recursos i funcionalitats per poder unir voluntaris i particulars qui desitgin oferir, de forma solidària i altruista, coneixements, experiències i informació útil per posar-los a disposició de les persones que requereixin el seu temps i serveis.
També permet oferir serveis a la ciutadania emplenant un formulari en menys d’un minut i publicar l’oferta de voluntariat al directori de voluntariat que es pot classificar per temàtica i àrea on s’ofereix.
Per altra banda es poden accedir a activitats virtuals que organitzin les persones voluntàries com classes de música, manualitats, etc.
També s’ha creat una eina de trobades virtuals mitjançant videoconferència perquè la ciutadania pugui utilitzar-la ja sigui per a ús laboral, educatiu, de voluntariat o d’oci. L’Àgora és totalment gratuïta i està allotjada a servidors propis a Barcelona per no haver de cedir dades a terceres empreses i garantir l’excel·lència del servei.
Per últim s’ha creat una plataforma amb informació i recursos de tota mena per ajudar en el confinament a tota la població. A més es posa a disposició de tothom tot el codi i el programari que s’ha utilitzat mitjançant una llicència de codi lliure.
La web-app s’emmarca en la Hackovid. Una iniciativa ciutadana organitzada per la Fundació i2CAT i la Generalitat de Catalunya amb el suport de la Digital Future Society (MWC).