El febrer de 2018 va començar un dels nostres projectes més ambiciosos: crear una revista de videojocs en llengua catalana. Feia temps que ens inquietava el perquè no n’havia existit mai cap i com ens hagués agradat anar a buscar-ne una al quiosc fa anys.
Així doncs, després de diversos números en digital i molt esforç, arriba en paper i de forma bimensual la primera i única revista de videojocs en llengua catalana. Vols aconseguir els primers exemplars en paper? El termini pel número de febrer (amb el de desembre de regal) acaba avui a les 23:00h! Si no ens coneixes, deixa’ns explicar-te el nostre projecte:
El naixement
La Revista d’El Tecnològic neix amb l’objectiu de normalitzar la llengua catalana en el sector dels videojocs. Us heu preguntat per què molts títols no incorporen la nostra llengua? A banda de motius més o menys justificats, obviem el més important… Per jugar a videojocs en català, cal parlar en català de videojocs!
Hi ha revistes que parlen de música, literatura, cinema, teatre… Cada vegada hi ha més producció catalana i un públic que la valorem. Però el sector dels videojocs no té res a envejar! A Catalunya hi ha moltes desenvolupadores amb videojocs fantàstics que tenen més ressò a l’estranger que a casa nostra. I això no pot seguir així!
La Revista d’El Tecnològic no només aposta per la difusió en llengua catalana del sector del videojoc, sinó també per promoure l’industria catalana i construir una identitat compartida entre públic i desenvolupadores.
Creiem que el format revista aprofita tot el seu potencial en paper. De petits ens agradava llegir i passar les pàgines tranquil·lament, així com conservar els números a la prestatgeria de l’habitació com si fos una col·lecció. Volem reviure aquesta etapa en català!
Què hi podreu trobar?
- Actualitat general del sector dels videojocs amb un bloc de notícies destacades, un jutjat de “bons i dolents” i un repàs de propers llançaments que considerem atractius.
- Cròniques, ressenyes i notícies sobre videojocs de producció catalana o que puguem gaudir en català, així com esdeveniments que es celebrin a casa nostra relacionats amb el sector.
- Col·laboracions d’altres portals de la comunitat que també aposten per la difusió en llengua catalana de l’oci digital. Hi participen Tadaima, Nintenhype, Xe Quin Pasme i Oldschoolgames.
- Secció de manga i anime amb ressenyes, actualitat general, opinions o petits reportatges temàtics.
Funcionament i distribució
L’adquisició de la revista es gestiona mitjançant la plataforma de micromecenatge Patreon. Per què? En primer lloc, ens permet conèixer el nostre públic per ajustar prèviament la producció i les infraestructures necessàries a la demanda per cada número i evitar tenir pèrdues inassumibles. A més a més, és una bona manera de tenir una relació més propera, arribant a formar una comunitat unida per gustos i interessos comuns.
Cada dos mesos hi haurà un nou número de la Revista d’El Tecnològic. Mitjançant el sistema de mecenatge de Patreon, podreu escollir l’opció que més s’ajusti als vostres interessos i preferències de distribució. Quan s’apropi el llançament de cada número, veureu una publicació del mur de mecenes per saber quan podreu anar a recollir el vostre exemplar. Pels que opteu per l’entrega a domicili, rebreu un avís amb les previsions d’enviament i arribada de l’exemplar a casa vostra.
Aquestes publicacions s’anomenen “Paid Post”. Són la forma de materialitzar el mecenatge per cada número de la revista, com si fos l’equivalent a l’adquisició d’un exemplar. De totes maneres, el cobrament s’efectuarà el dia 1 de cada mes de llançament. Així doncs, a efectes pràctics es tracta d’una subscripció bimensual que podreu controlar i modificar quan vulgueu.
Podeu consultar preus i aclariments de xifres a la part inferior del nostre perfil de Patreon (al final del text de presentació). Si voleu seguir les novetats i informacions diverses de cada llançament us recomanem seguir-nos al nostre canal de Telegram o al mateix mur de mecenes de Patreon. Si voleu adquirir números anteriors o teniu qualsevol consulta, contacteu amb nosaltres via Twitter o correu electrònic (revista@eltecnologic.cat).
Ens ajudes a fer història?