En general, tots ens queixem de la duració de la bateria dels nostres mòbils. Actualment, segueix essent un problema el fet de no arribar al final del dia amb el mòbil viu.
En aquest article trobareu alguns consells que s’han de tenir en compte. Així, aconseguirem un rendiment major de la bateria del nostre telèfon mòbil en pocs passos. I, sobretot, cal que oblidem totes aquelles aplicacions “miraculoses” que veiem anunciades cada dos per tres.
A partir de quan començo a carregar el mòbil?
Actualment, les bateries de liti –la majoria de dispositius tenen les d’aquest tipus– no tenen “memòria”. Per tant, no importa el moment en el qual posem a carregar el dispositiu.
De totes maneres, molts fabricants estableixen la vida útil de la bateria a partir d’un nombre de cicles de càrrega. Quan parlem d’un cicle de càrrega ens referim a cada cop que posem a carregar el mòbil fins al 100%. Així doncs, el fet que reduïm aquests cicles fa que la bateria duri molt més temps respecte a una altra bateria que és carregada sempre des de l’1-10% de bateria fins al 100%.
Un altre consell relacionat, però, es contradiu amb tot el que acabem d’explicar. Algunes empreses recomanen descarregar la bateria fins al 0% cada tres mesos i, immediatament després, carregar-lo fins al 100% per tal que la bateria es renovi completament.
Ajustar els nivells de brillantor i colors
Tots els sistemes operatius per a mòbils disposen d’una opció per regular el nivell de brillantor de la pantalla. Així doncs, un consell molt interessant és reduir-lo per tal que no utilitzi un percentatge molt elevat de bateria.
Alguns dispositius també tenen la funció de brillantor automàtica que és tant o més important activar-la.
De la mateixa manera, és interessant aplicar els temes foscos que ofereixen moltes de les aplicacions del nostre dia a dia (Twitter, YouTube, Telegram, etc.). La raó principal és que el color negre, en general, no consumeix tant com el blanc. Els sistemes operatius iOS 13 i Android 10 inclouen suport natiu pel mode fosc.
Utilització dels carregadors adequats
La majoria de mòbils i, en general, qualsevol dispositiu electrònic, ens arriba amb un carregador incorporat. A vegades, però, n’utilitzem un que no és el que ens va venir amb el dispositiu que volem carregar.
Tot i que en principi no hi hauria d’haver molts problemes, sempre és recomanable utilitzar el carregador que ens va proporcionar el fabricant d’aquell dispositiu en concret, ja que així ens assegurarem que utilitzem el voltatge adequat entre altres factors més tècnics.
Controleu les aplicacions que consumeixen energia
Tots els sistemes operatius actuals disposen d’una secció dins de la Configuració del mòbil per veure la llista d’aplicacions instal·lades ordenades segons el percentatge de bateria que gasten.
Normalment, les aplicacions de xarxes socials tals com Instagram, Facebook o Twitter són les que encapçalen aquesta llista, i és que estan actualitzant-se en segon pla constantment per tal de mostrar-te les darreres actualitzacions del teu perfil. Cal revisar si són les culpables d’acabar amb la bateria del mòbil per poder emprendre algun tipus d’acció (modificar l’interval d’actualització, utilitzar la versió web, etc.). De la mateixa manera, cal prestar atenció als intervals de sincronització d’aplicacions com el Calendari o el Correu.
Sobreescalfament del dispositiu
Tot i que la majoria dels dispositius disposen d’un sistema de refrigeració per tal d’evitar sobreescalfaments, és bastant típic que durant la càrrega no acabi de funcionar del tot bé.
Moltes vegades, aquest fet s’aprecia en els dispositius que tenen una carcassa protectora, que fa com una mena de “barrera calorífica”. Si és així, proveu de carregar el mòbil sense la funda posada i prestant atenció amb el lloc on posem el dispositiu: Traieu-lo de la llum directa del sol i, en cas que sigui possible, poseu-lo en una superfície més aviat freda.
Tancar les aplicacions i desactivar les connexions
La majoria dels usuaris deixen les aplicacions recents obertes en segon pla i no desactiva les connexions sense ús (GPS i NFC, per exemple).
El fet que tinguem aplicacions que realitzen processos sense saber-ho nosaltres fa que hi hagi un consum de bateria molt elevat; per això, sempre cal tancar les aplicacions del tot accedint al menú d’aplicacions recents (cada dispositiu té la seva distribució i forma d’entrar-hi). De la mateixa manera, hem de valorar si és necessari tenir connexions obertes tals com el GPS, el NFC o el Bluetooth.
Teniu algun altre consell que no haguem exposat en aquest article? Deixeu-nos un comentari!
Imatge de portada | Pixabay
Icones | Flaticon