Falta molt poc perquè comenci el Mobile World Congress i el 4YFN. Per fer l’espera més entretinguda, repassarem els smartphones de la redacció. Comencem aquesta sèrie d’articles on us direm el nostre smartphone, el nostre escriptori i les 5 aplicacions indispensables. I com que somiar és gratis, acabarem amb el o els mòbils que desitjaríem tenir en les nostres butxaques.
Smartphone: Huawei Nexus 6p
Huawei Nexus 6P és l’smartphone que vaig escollir fa més o menys dos anys. Abans d’aquest, vaig tenir un LG G3. Per un preu reduït, tenia bona pantalla, bona ergonomia i moltes altres característiques. Per contra, una pèssima bateria i problemes amb la placa del mòbil em van decantar per comprar-me’n un de nou.
Un telèfon gran, amb bona pantalla, una bateria decent i amb càrrega ràpida, sensor dactilar, càmera espectacular i Android pur van ser les principals raons per les quals em vaig decantar pel telèfon de Google fabricat per Huawei. Sobretot, l’actualització i optimització del software que ajuda a allargar la vida útil del dispositiu. Malgrat això, durant aquests mesos he pogut veure que això no és tan bo com sembla. Les actualitzacions, tot i que arriben molt d’hora, no arriben optimitzades i sempre prioritzen les noves gammes. El gran i únic defecte que he trobat ha estat la bateria. A banda d’això, la seva càmera, la seva senzillesa en els menús i el seu ecosistema fan que avui dia continuï gaudint amb aquest terminal.
Les meves 5 aplicacions preferides
- iVoox. Una de les aplicacions que més utilitzo durant el dia així com durant la nit a l’hora d’anar a dormir. Per a un amant de la ràdio, iVoox és una aplicació necessària en tots els meus dispositius. En aquesta app es publiquen podcasts de tot tipus, es poden escoltar les cadenes de ràdio, les notícies i es poden seguir cursos educatius. A més, porta incorporat el “mode vehicle”, el qual facilita el seu ús mentre conduïm, i el “mode sleep“, que incorpora un temporitzador de temps que finalitza quan passi la quantitat de temps indicada. I per descomptat, pots escoltar el nostre podcast Viciats!
- Clash Royale. Sense cap mena de dubte és l’aplicació culpable dels meus problemes de bateria. El joc de Supercell és una de les aplicacions més populars en els últims anys, tant pels ingressos com pels usuaris. El famós joc de destruir les torres enemigues en partides ràpides ha funcionat molt bé. Fins i tot es fan competicions molt importants i és un dels eSports amb més renom.
- Giphy. Una aplicació molt simple i amb molt de contingut. Si sou dels que envia o tuiteja amb gifs, en aquesta aplicació se’n recullen milers, classificats per tendència, per reaccions, per favorits, etc. Un gif val més que mil paraules.
- Google Keep. Simplement una aplicació de notes. Aquesta aplicació de Google no és la més important o la més exitosa, però la seva senzillesa i la seva sincronització fa que sigui l’escollida entre tantes. La pots fer servir quan tens una idea per fer un article, per fer la llesta de la compra, per tenir anotacions personals, … Tot el que pot fer una aplicació de notes. A més, la pots sincronitzar amb tots els teus dispositius, siguin altres mòbils, tablets o ordinador d’una manera fàcil.
- Duolingo. Una aplicació que dóna molt de servei de manera gratuïta. Aquesta app ens ajuda a aprendre idiomes de manera divertida i didàctica. Entre molts idiomes, es pot aprendre anglès, francès, alemany ,… fins i tot català! També disposa de versió per a ordinador i amb fòrums per debatre i ajudar la comunitat.
El meu escriptori
L’escriptori, inclòs el fons de pantalla, és molt personal. Cada persona i smartphone és un món. Hi ha persones a qui els agrada tenir milers de gadgets o aplicacions. En canvi, també n’hi ha d’altres que són més de tenir-ho més o menys buit i utilitzar el box d’aplicacions. En el meu cas, sóc una mica híbrid. No m’agrada tenir gaire coses ni gaire pestanyes, però a la vegada també m’agrada fer ús d’aquesta eina d’Android per anar de forma més ràpida a les aplicacions d’ús diari.
A l’esquerra trobem la pantalla del “Google Now”. Una aplicació de molt senzilla però amb molt rendiment. Des del principi, em va sortir amb el launcher oficial. Tot i que al principi em feia una mica de nosa, mica en mica, l’aplicació em va suggerint notícies i informació molt encertada. Ara, no puc viure sense ella.
A la pantalla principal és on tinc reunit la majoria d’aplicacions d’ús sovint. A la barra d’aplicacions o Dock, es troba tant el telèfon, Whatsapp, la càmera com el navegador Google Chrome. Per descomptat, també el box d’aplicacions. A banda d’això, també hi trobem altres apps com Twitter, l’aplicació de galeria, correu electrònic, algun joc, etc. L’important és tenir la barra de cerca i el widget que es troba en els nous Google Pixel. Allà, es marca l’esdeveniment més proper (amb els dies que falta i durant quin període es realitza) i el clima actual. Tot això, és possible amb l’app gratuïta Another Widget. El fons de pantalla són de l’aplicació de Google, ja que m’encanten els paisatges que hi ha i les platges.
Per últim, la darrera pantalla només inclou el widget del calendari de Google. M’ajuda a tenir un control de la meva agenda i els meus deures. A més, amb la sincronització amb el meu compte, automàticament s’afegeix els esdeveniments.
L’smartphone desitjat
Sense límits de preu, en aquest apartat volem dir el nostre telèfon mòbil desitjat o quins smartphones ens agradaria tenir en el dia a dia. Continuant amb la dinàmica de l’article i prioritzant els punts comentats anteriorment, el canvi natural seria el Google Pixel 2 XL. A banda d’això, no seria el telèfon escollit, perquè no he quedat satisfet amb el tema de les actualitzacions optimitzades. El telèfon mòbil hauria de tenir una càmera decent, càrrega ràpida, sensor dactilar, una pantalla decent i una extensa bateria, ja que és la característica a què dono més importància. Per tant, dels telèfons mòbils actuals, desitjaria el Huawei Mate 10 o Xiaomi Mi Note 2. Smartphones de grans dimensions i sobretot que destaquin en duració de bateria. Tot i això, el Xiaomi Mi 6 i l’última versió de One Plus 5T són telèfons que sempre m’han tingut pendent de les seves presentacions i novetats.