Fa setmanes que us parlem sobre els esdeveniments i les possibilitats que ofereix enguany el 4YFN, el congrés de les start-ups. La diversitat de petites empreses és molt àmplia i, com era d’esperar, no ha faltat en aquesta quarta edició la zona dedicada als videojocs. Tot seguit us fem cinc cèntims de les més curioses i atractives.
Appnormals Team amb el videojoc Stay
Aquesta start-up catalana és una desenvolupadora indie de videojocs que ve de Barcelona i ja ha guanyat algun premi en el seu àmbit. Els seus projectes es caracteritzen per l’estil pixel art i, al 4YFN, presenten el títol STAY.
Seguint la idea de l’estil retro, STAY ens fa empatitzar amb un personatge tancat en una habitació que té accés a un ordinador. A través del PC, es posa en contacte amb nosaltres. És a dir, el propi jugador no fa més que del que és: una persona a l’altre cantó de la pantalla, sense tenir control directe del personatge principal de la història.
La idea és que, mitjançant les opcions de resposta que se’ns ofereixen, tinguem una relació amb aquest personatge i aconseguim la seva confiança per tal de saber-ne més i ajudar-lo a fugir. No hi ha una única manera de viure la història ni d’acabar-la i tot dependrà de com ens hi dirigim i de la freqüència amb què juguem. Si no hi juguem durant força temps, el personatge serà distant. En canvi, si és a l’inrevés, aconseguirem tenir una relació més íntima amb ell.
Es tracta d’un títol que vol centrar-se més en allò emocional i que promet ser molt intens.
Playstark
Aquesta start-up té el seu objectiu fixat en la creació d’una plataforma en línia de videojocs multijugador de realitat virtual. Per altra banda, al 4YFN acompanyen la promoció d’aquesta plataforma amb un títol anomenat Runners of Gaia: una barreja de joc de curses, competició i shooters.
La idea de Playstark és que aquesta plataforma sigui d’eSports, a banda d’oferir un espai on els usuaris puguin jugar a qualsevol videojocs de realitat virtual amb els seus amic o companys. De moment, Runners of Gaia està disponible per a HTC Vive i Oculus, amb la possibilitat de jugar en mode normal, sense realitat virtual.
Sekg
Sekg és una start-up de Barcelona molt peculiar. Es tracta d’una plataforma en què es mostren diverses anàlisis de l’experiència dels jugadors des d’un punt de vista emocional. Aquest estudi es fa amb l’objectiu que els desenvolupadors sàpiguen quina és l’experiència dels usuaris en cada moment del joc.
Sota diversos paràmetres basats en biomètriques i comportaments, extreuen estadístiques de les proves que fan diversos beta testers. Els resultats serveixen per diverses coses, com ara entendre en quin moment, per què i per quin sentiment un jugador arriba a abandonar un videojoc.
Tot això i més
Aquestes només són algunes de les start-ups de videojocs que hi ha al 4YFN i que se situen dins l’agrupació de Catalan Arts Startups. Més enllà, podem trobar una desenvolupadora indie de videojocs BMX (Barspin Studios), una altra que en presenta un d’RPG, títols dirigits a l’educació com ara Blowing Minds i Tap Tap Tales, o una incubator d’estudis de desenvolupament independents com Gamebcn.