L’Internet of Things Solutions World Congress 2018 tanca les portes d’aquesta edició i s’acomiada de tots els expositors i empreses que hi han participat. Una 4a edició amb poques novetats si parlem de nombre d’expositors o àrees del coneixement, però amb molta força i una consolidació màxima. Hem assistit cada dia i aquí us comentem per què creiem que l’IoTSWC ha arribat a la plenitud aquest any.
Fa 4 anys que es desenvolupa aquest congrés en la nostra estimada ciutat comtal, i des d’El Tecnològic (i PCatalà) hem participat en cada edició com a Media Partners, veient com ha evolucionat de cara al públic i de forma interna.
Mentre al primer any semblava un esdeveniment local, amb empreses que no sabien exactament què exposar i com fer-ho, aquesta edició feia olor a Mobile World Congress, tot emmoquetat i música en l’entrada, grans cartells amb el text “Hola” donant la benvinguda als congressistes, estands ben fornits mostrant els seus productes, casos d’ús molt visuals en l’àrea de “Testbeds” i gent amb ganes de fer negocis.
Les empreses catalanes han tingut un gran protagonisme, amb 27 empreses portades per la Generalitat i 18 per l’Ajuntament de Barcelona. Debatent de forma distesa amb algunes empreses catalanes, comentaven com tot i tenir un estand molt petit format únicament per una taula, molts inversors i altres empreses mostraven el seu interès. Fins i tot algunes d’aquestes empreses expositores ens feien broma dient que han estat els seus 400€ més ben invertits.
Les start-ups i empreses catalanes han tingut molt de protagonisme, per això hem volgut preguntar a Roger Bou, director del congrés, com veu l’ecosistema català de start-ups centrades en un sector tan especialitzat com l’Internet de les Coses industrial:
“A Catalunya tenim un gran ecosistema de start-ups, crec que és una regió en la qual hi ha molt de talent, orientat sobretot a tecnologia, amb start-ups ja sigui d’IoT, Blockchain, IA... Hi ha molt de nivell, però crec que ens cal una mica més de mida encara. Moltes són start-ups molt petites que necessiten recursos per poder créixer i poder competir en aquest món global on estan competint amb empreses molt grans. Inclús quan parlen de start-ups americanes potser són start-ups de 100 treballadors o 200 treballadors que aquí consideraríem una mitjana empresa. Crec que hi ha molt de talent però ens falta aquest pas perquè aquestes start-ups puguin créixer i competir al món.”
Aquest any també han superat les xifres d’assistència, arribant a les 16.250 (força més respecte a les 14.000 de l’any anterior), un altre indicador que el congrés va per bon camí. Els últims anys els surten molt exitosos els congressos a Fira de Barcelona, empresa que està aconseguint que aquests creixin i marquin Barcelona com a referent mundial en promoció de les noves tecnologies, tot mantenint una qualitat i un nivell de professionalitat molt alts.
L’Internet de les Coses és el futur i l’IoTS World Congress és un digne promotor d’aquesta tecnologia, un congrés que any rere any creix de forma proporcional a la satisfacció dels seus congressistes.