Després d’un any i mig des del llançament del Samsung Galaxy Watch Active2, n’hem analitzat diferents característiques que van més enllà de les especificacions per part de la marca. Aquí llegiràs uns dels punts essencials per tenir en compte si estàs considerant comprar aquest SmartWatch. L’anàlisi està basada en el Samsung Galaxy Watch Active2 Platejat 40mm Alumini, després d’un any d’ús.
Bona connexió entre el Samsung Galaxy Watch2 i altres dispositius
La connexió amb un smartphone d’Android, tant de Samsung com d’altres marques, funciona sense problemes. En aquesta anàlisi s’ha connectat amb un Huawei P20 Pro. La configuració consta de diferents parts, i en aquest procés se’t demanarà instal·lar tres aplicacions al mòbil: “Samsung Accessory Service”, “Galaxy Wearable”, i “Watch Active2 Plugin”. Les notificacions són més o menys instantànies, i les trucades es poden contestar des del rellotge. Des del mòbil pots gestionar entre d’altres la configuració del rellotge, les aplicacions i el contingut de manera prou senzilla, fent servir l’aplicació “Galaxy Wearable”.
Es poden connectar auriculars sense fils fent servir Bluetooth. D’aquesta manera pots escoltar música, per exemple si surts a córrer, portant només el rellotge i els auriculars. Alguna vegada no es connecten directament i cal reiniciar el rellotge, però en la majoria dels casos el Bluetooth funciona perfectament.
Precisió “nivell usuari” del GPS
Si necessites un GPS amb màxima precisió, per exemple per comparar el teu rendiment esportiu d’elit en diferents moments, no et recomanem el Samsung Galaxy Watch Active2. Les distàncies calculades serveixen com a una indicació aproximada, però comparant la mateixa ruta en diferents moments, es poden veure diferències de fins a un 5-10%. Això també afecta les mesures de rendiment com per exemple la velocitat.
Per millorar la precisió lleugerament, es pot activar la funció “alta precisió de localització” des de l’aplicació de Samsung Health, editant les configuracions d’una activitat en concret. Malauradament, en el meu cas, la precisió del GPS segueix deixant molt per desitjar.
Aplicacions compatibles limitades
En el moment de fer l’anàlisi, existeix un error que no permet fer servir l’aplicació de Spotify en el rellotge. Aquest error ha estat present durant bastants mesos, i només es pot solucionar editant configuracions en mode “desenvolupador”, el qual que no es recomana si no saps exactament el què estàs editant. Per escoltar música amb el rellotge, cal descarregar-se cançons directament, per exemple en format mp3. Es poden afegir fàcilment des del mòbil fent servir l’aplicació “Galaxy Wearable”. En el seu moment, l’aplicació de Spotify funcionava molt bé i permetia descarregar cançons al rellotge com es faria en un dispositiu mòbil, per tal de poder-les escoltar també sense connexió a internet.
Si vols mesurar alguna activitat física, potser tens pensat connectar el teu rellotge a l’aplicació de Strava. Tot i que el rellotge és compatible amb Strava, en el meu cas, no funcionava massa bé. No registrava bé les activitats, ja que el GPS no detecta quasi res, i enmig de l’activitat sovint deixa de funcionar. A mi m’ha agradat més fer servir l’aplicació de Samsung Health per mesurar activitats.
El Samsung Health funciona molt bé per mesurar diferents activitats. Reconeix diferents tipus d’entrenament automàticament, com per exemple anar en bicicleta, caminar o nedar. L’aplicació també es pot usar per fer un seguiment de per exemple la dieta, el consum d’aigua, o el pes. A part de mesurar el ritme cardíac, ara també és possible mesurar la pressió arterial, una funcionalitat que no s’ha provat per aquesta anàlisi, ja que s’ha de calibrar primer amb una mesura real. També ofereix la possibilitat de mesurar el son, però no és gaire precís, i el rellotge molesta bastant a l’hora de dormir. Finalment, pots activar notificacions que t’avisen si portes massa temps sense aixecar-te, i competir (amb amics) en reptes que promouen l’activitat física.
El “Bixby”, l’assistent virtual de Samsung, deixa molt per desitjar. L’assistent està dissenyat entre d’altres per fer consultes bàsiques, per exemple “quin temps farà demà?”, per enviar missatges i fer trucades, i per gestionar les aplicacions del dispositiu. Sobretot si estàs acostumat a “Alexa” d’Amazon, “Siri” d’Apple, o al “Google Assistant”, Bixby entén relativament poques consultes, i està més limitat en les seves capacitats de reconeixement del llenguatge natural.
Per descomptat, també hi ha aplicacions més senzilles, com una calculadora, el teu calendari, i el temps. Aquestes aplicacions funcionen perfectament. Una altra aplicació més senzilla i que pot ser molt útil pels que sovint perden els seus dispositius, és “Find my phone“. Aquesta aplicació et permet localitzar el teu mòbil emetent un to de trucada quan l’actives. De la mateixa manera també pots localitzar el teu rellotge fent servir l’aplicació de “Galaxy Wearable”.
Notificacions personalitzades
Amb el Samsung Galaxy Watch Active2 pots activar diferents tipus de notificacions des del mòbil. Per a cada aplicació (per exemple Gmail, WhatsApp i Instagram), pots triar si vols rebre notificacions en el teu rellotge. A més, pots triar que les notificacions es mostrin només quan portes el rellotge o només quan no estàs fent servir el mòbil. El mode “no molestar” permet desactivar totes les notificacions del rellotge des del moment en el qual s’activa aquesta funcionalitat.
Alta resistència i bateria
Si ets d’aquelles persones que de tant en tant es fan un cop, amb aquest rellotge no cal preocupar-te gaire. El meu Samsung Galaxy Watch Active2 ha rebut bastants cops, i no se’n veu absolutament res. A més ha aguantat temporals de fred, pluja, i fins i tot neu, sense cap problema.
La bateria pot aguantar molt, depenent de l’ús que en facis. Si només tens connectat el Bluetooth del mòbil, i apagues el rellotge a la nit, et podria aguantar aproximadament dos dies. Si en canvi fas esport durant una hora, i tens activat el Samsung Health per mesurar el teu entrenament, a més del Bluetooth per connectar els auriculars, pots comptar que es gasta aproximadament un 40-50% de la bateria.
Comoditat en l’ús i disseny
El rellotge és prou còmode, pesa poc i no molesta gaire, excepte si es porta per dormir. És relativament gruixut, però estèticament això no es nota gaire, i en portar-lo t’hi acostumes prou ràpidament.
El disseny és bonic i senzill, i s’ofereixen corretges per a ocasions diferents (per exemple d’esport, comparat amb més formals) i en molts colors. A més, hi ha una varietat d’esferes que es poden descarregar fàcilment des del mòbil. La següent taula mostra diferents models disponibles:
Acer Inoxidable | Alumini | |
---|---|---|
Colors del cos | Rosa/daurat Daurat Negre Platejat |
Rosa/daurat Negre Platejat |
Mida de l’esfera | 40mm 44mm |
40mm 44mm |
Conclusió
Qui vol un rellotge còmode, prou resistent i estèticament agradable, i vol fer un seguiment aproximat de les seves activitats diàries, fa bé comprant aquest rellotge. Per a atletes més professionals, o a qui li molesta que de tant en tant després d’una actualització alguna aplicació (com ara Spotify) pot deixar de funcionar, tot i que normalment hi ha aplicacions alternatives, no recomanem aquest rellotge.