Els usuaris del nou servei de veu Amazon Alexa es podran posar al dia de les darreres notícies directament amb la veu, sense necessitat d’escriure o tocar cap pantalla. La manera de conversar-hi, amb l’Alexa, és a través d’uns altaveus intel·ligents, alguns dels quals tenen pantalla i mostren vídeos. L’usuari li demana notícies i el dispositiu els hi ofereix en funció d’una elecció prèvia.
Dins l’oferta de continguts disponibles per a l’usuari en el llançament del servei, n’hi haurà de TV3 i Catalunya Ràdio. Concretament, els usuaris hi trobaran els titulars del “Telenotícies vespre”, els últims titulars de Catalunya Informació, la portada de Mònica Terribas i la previsió del temps. Seran els únics continguts disponibles en català en el llançament del servei d’Amazon.es.
Aquests continguts estaran disponibles a través del que Amazon Alexa anomena “skills”, i n’hi haurà una per a cada contingut ofert. És a dir, l’usuari haurà de buscar la “skill”, que es diu “TV3-Titulars Telenotícies Vespre” i afegir-la, i el mateix amb la resta de continguts oferts.
Aquesta estrena respon a la voluntat de la CCMA d’innovar i ampliar l’accés als continguts de TV3 i Catalunya Ràdio a les noves plataformes tecnològiques. Els assistents virtuals tenen la capacitat d’interactuar amb la veu, reproduir música o podcasts, recordar esdeveniments de l’agenda o proporcionar informació de servei a temps real. Representen, per tant, una evolució en els serveis d’informació, amb clara tendència a l’alça, segons tots els experts. Per aquest motiu, la CCMA hi ofereix contingut i continuarà treballant per reforçar-hi la seva presència i assegurar que els usuaris poden accedir a continguts audiovisuals en català a les noves plataformes.
Al portal web de la CCMA, dins l’entorn de “Com veure’ns i escoltar-nos“, s’explica com accedir als continguts de TV3 i Catalunya Ràdio del nou Amazon Alexa.
En declaracions al programa “Popap”, Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i de Mitjans Digitals, ha dit que “és una bona notícia que Amazon ens hagi demanat que els continguts dels mitjans públics han de ser en aquest servei, perquè és un reconeixement a la feina dels professionals de TV3 i Catalunya Ràdio, i també és una consideració cap als clients que volen continguts en català.”
Saül Gordillo, també ha deixat clar que “això vol dir, primer, que tenim continguts de qualitat per distribuir a través de qualsevol dispositiu, i després, que el català hi serà present com qualsevol altra llengua. Aquests són els nostres objectius, en tant que servei públic, i la CCMA continua sent pionera i capdavantera.”
Aquest article es tracta d’una nota de premsa traduïda, proporcionada per l’empresa i sense modificar. És per això que pot tenir una visió subjectiva del producte, tingueu-ho en compte a l’hora de valorar-lo.